0

Razz – Как се играе Razz

Сподели с Приятел!

Целта на Razz е да се образува най-слабата възможна ръка от пет карти от седемте раздадени на всеки играч. За разлика от 7 Карти Стъд или Омаха Хай-Ло, Razz няма изискване за 'осмица или по-силно' за спечелване на пота.
Има няколко специфични правила в Razz Покер:

Ас е най-слабата карта.

Стрейт или Флаш не се считат срещу играча.

Най-добрата ръка в Razz е 5-4-3-2-A или до 5.

 

Razz е игра подобна на 7 Карти Стъд, но тук печели най-слабата ръка. В Razz  се раздават седем карти, но се използва комбинация от най-добрите възможни пет карти.

Razz се играе:

Преди да започне играта Razz всички играчи залагат миза.

Всеки играч получава две начални карти и една виждаща се карта. Играча с най-голямата виждаща се карта трябва да започне залозите с номинален залог или залог на малкия лимит. Ако има двама или повече играчи с еднаква карта картите се подреждат по боя като реда е пика, купа, каро и спатия. Играча с най-добрата боя започва. Събитията продължвата по часовниковата стрелка около покер масата, докато завършат залозите.

Всеки играч получава една виждаща се карта, наречена Четвърта Улица. На ред е играча с най-добрите (най-слабите) виждащи се карти. Той може да е пас или да заложи.

Всеки играч получава още една виждаща се карта, наречена Пета Улица. Отново, на ред е играча с най-слабите виждащи се карти. Започвайки от Пета Улица и за останалата част на ръката, всички залози са на по-големия лимит.

Всеки играч получава още една виждаща се карта, наречена Шеста Улица. Отново, на ред е играча с най-слабите виждащи се карти.

Всеки играч получава седмата и последна карта скрита. Както и за предишните ръце, на ред е играча с най-слабите виждащи се карти.

Последния рунд на залози в Razz

Ако останат двама или повече играчи когато е завършен последния рунд на залози в Razz, играчът заложил последен показва картите си. Ако никой не е заложил в последния рунд, играча на най-ранното място си показва картите пръв (Място 1, Място 2 и т.н.).
Razz се играе обикновено от осем играчи с лимит на залозите, което означава че има ограничена сума за залози за играч за рунд.
Играча с най-добрата комбинация от пет карти печели пота т.е. най-добрата слаба ръка печели пота. Ако две или повече ръце имат еднаква стойност, пота се разделя между тях. Няма значение за боятa при разделяне на пота.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *