0

Стратегия за Тексас Холдем покер

Сподели с Приятел!

Преминаване от начинаещ играч в експерт в Тексас холдем покер.

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ОТ ТУК

Poker table with two cards and gambling chips

Когато вече не сте начинаещ в Тексас холдем покер,вие трябва да можете да получите информация за играта преди още да са раздадени картите.Преди да са раздадени картите вие внимателно трябва да прецените позициите на всички играчи.

Ето и позициите на играчите:

  • Ранна позиция
  • Средна позиция
  • Късна позиция
  • Малък и Голям блинд

Ранна позиция Когато сте в ранна позиция вие нямате достатъчно информация за ръцете на опонентите.Вие не сте в силна позиция.Поради тази причина,ако не разполагате с много силна ръка е най-добре да хвърлите картите.

Средна позиция – Тази позиция ще ви позволи да играете повече ръце от колкото в ранна позиция,тъй като вие ще видите как играят играчите от ранна позиция,тази позиция не е много добра за рейз,тъй като има още доста играчи след вас.Можете да играете при добри първоначални карти по-агресивно.В средна позиция можете да използвате рейз,за да определите силата на ръцете на опонентите.

Късна позиция – Това е най-изгодната позиция на масата.Можете да видите това което играчите преди вас правят.Тук имате най-много информация за ръцете на другите.Късна позиция ви позволява да играете повече ръце.Да бъдеш на бутона е най-добрата позиция,това е така защото действате последен.Вие ще имате предимство да видите какво правят всички преди вас.Тук повторно повишаване на залога ще бъде стабилна стратегия.Като седнал в последна позиция ви позволява да играете малко по-свободно.

Малък и голям блинд – Докато тази позиция е последна преди флопа,то след флопа е първа.Това я прави една от най-трудните позиции на масата.

Като общо правило можете да играете стабилно когато сте в по-ранна позиция и по-свободно когато сте в по-късна позиция.Ще бъдете печеливш играч на Тексас Холдем покер като играете добри карти и имате трезва оценка за това кога да бъдете агресивен и кога не.

Има няколко много добри причини кога да бъдете по-агресивен,особено преди флопа.

  • Ако имате добра стартова ръка,чрез повишаване на флопа можете да получите повече пари в пода.
  • Искате да отстраните противник с по-слаби карти.Няма смисъл някой с по-слаби карти да играе и да има шанс на флопа.Вероятността,че ръката ви е най-добра се увеличава при по-малко играчи.

Разбира се има и някой добри причини да на се повишава.

  • Някой друг е вдигнал преди вас.
  • Вие не искате да намаляват играчите.Ако имате шанс за боя или поредни карти вие изчаквате и не вдигате.Така ще има повече играчи и ако ви дойде картата която чакате можете да вземете повече пари.
  • Вдигате и това не притеснява другите играчи.Това се случва в игра с нисък залог или с лимит на залога.

Чрез изучаване и знаейки опонентите,вие ще знаете как те играят ръцете си и по-този начин ще знаете кога да вдигате и кога не.

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ОТ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *