Разчитане на противниците

Spread the love
Разчитане на противниците – някои играчи можете да „четете“ като отворена книга, други могат да останат завинаги „неразгъдани“. Ако знаете какви карти има противникът, почти никога няма да губите, защото ще вземате само правилни решения. Дори тогава няма да печелите винаги, защото на всеки може да му провърви в дадена ръка, ако на масата се появи определена карта. Но … ако имате предимство над определен играч, ще го победите в дългосрочен план.
Покерът е игра на умения, но се изискват постоянство и много търпение, за да ограничите варияцията до минимум. Все пак, колкото по-точни са предположенията ви какви карти държат другите играчи, толкова по-добри резултати ще имате.

СЛЕДЕНЕ НА СТРАТЕГИИ И ЕЗИКА НА ТЯЛОТО – разчитането на чуждата ръка обикновено е комбинация от две умения:
·         Засичане на знаци (tells) – тези волни и неволни жестове и поведение на играча, които издават дали блъфира или наистина има сериозни карти.
·         Отгатване на ръката на противника или определянето на обхвата на ръцете, които е вероятно да има, въз основа на предишни негови действия.
И двете умения предполагат, че сте играли известно време срещу противника, защото както езикът на тялото, така и стилът на залагане и качване са строго индивидуални. Например един ри-рейз от консервативен (зашит) играч е напълно различен от ри-рейз, направен от агресивен и разпуснат играч.
За да разчитате точно играчите, трябва да ги наблюдавате. Най-добрият момент да ги „изучавате“ е, когато не участвате в ръката. Много от играчите, които трудно улавят знаците и не могат да предсказват правилно вероятната ръка на противника, са тези, които не внимават, когато не участват в ръката.
СЪВЕТ – не си играйте с телефона поствайки във ФБ и не губете „ценна информация“  докато не сте в ръка, ами наблюдавайте активните играчи. Веднага ли залага със силна ръка от ранна позиция или дебне за чек-рейз и слоуплей? Кои противници залагат агресивно с проекторъце? Кой само пасува и плаща чакайки да „направи“ своята кента или флъш? Помнете колко чипа и как залага играч, който има силна ръка. След това лесно ще разберете кога блъфира и кога не.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Хазартът е забранен за непълнолетни лица под 18 години. Ако чуствате, че имате проблем с хазарта и желаете помощ, Ви молим да се свържете със следните организации.