0

Проблем с хазарта

Сподели с Приятел!

Имате проблем с хазарта,тук е мястото да разберете това.


Докато много хора се радват на казино игрите,спортните залози,лотария и бинго и играят за забавление,то други имат пристрастяване към хазарта.Статистиката показва,че 85% от населението играе хазартни игри и се забавлява,3% ще развият проблем с хазарта и 1% се пристрастяват.

Къде е границата между безвредният хазарт и вредният?Тук можете да намерите отговорите на тези въпроси и други свързани с пристрастяването към хазарта въпроси.

Какво е значението на проблема с хазарта?

Проблем с хазарта или пристрастяването се определя като неконтрируемо желание да залагате.Тежките случай на проблем с хазарта може да бъдат определени като патологична склонност към хазарт.

Отговорете си сами на въпросите.

1.Залагате ли до последната стотинка?

2.Залагате ли за да възвърнете стари загуби и дългове?

3.Взимали ли сте пари на заем,за да залагате?

4.Пропуска ли ли сте работа или друго задължение,за да залагате?

5.Склонни ли ли сте да играете,за да забравите проблеми или да празнувате щастливи поводи?

6.Има ли хазарта отрицателен ефект върху вашето ежедневие?

Ако сте отговорили с да на един от тези въпроси изброени по-горе,то тогава имате проблем с хазарта.

Може ли някой да се пристрасти към хазарта?

На теория да.Всеки който играе на хазарт може да се пристрасти,независимо от размера в който играе. Изследванията показват,че слот машини който се намират по заведенията са най удобни към пристрастяването към хазарт,до като лотарията и бинго са на другият полюс.Пристрастяването към хазарт е емоционален проблем,неговите симптоми и лечение са сходни с всяка друга форма на зависимост.

Как можете да се лекувате от пристрастяване към хазарт?

Групова терапия-Груповата терапия предлага съвети и подкрепа от професионални консултанти и други пристрастени към хазарта в различни фази на възстановяване. Индивидуална терапия-Тази терапия изисква посещение при специалист,който ще ви помогне да контролирате вашето мислене спрямо хазарта. Медикаментно лечение-Наскоро е доказано,че антидепресантите помагат при зависимост.Те могат да се взимат само с консултация при лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *