Най-големите грешки на покер играчите

Spread the love
В онлайн покера е важно да имаш добра стратегия и да я спазваш стриктно, за да побеждаваш, но трябва и да допускаш колкото се може по-малко грешки. Дори опитните играчи често правят грешки на или извън масите за покер. Ето три от най-често допусканите грешки в онлайн покера. Научете кои са те и ги елиминирайте от играта си!

Липса на концентрация

Съвременното ежедневие е пълно с неща, които могат да ви разсеят, например телевизия, социални медии, мобилни телефони и разбира се други хора. Опитайте да играете, когато някои от тези фактори са налице, и вероятността да спечелите ще бъде изключително малка. През повечето време е почти невъзможно напълно да се абстрахирате от нещата около вас. Когато мислите за или правите други неща, докато играете покер, е трудно да покажете най-добрата си игра.

Вероятно ще пропуснете възможности за блъфиране, няма да обърнете внимание на информацията от вашите противници и дори може да вземете лоши решения, които да ви струват скъпо. Опитвайте се да сведете до минимум нещата, които могат да ви разсеят, докато играете. Затворете уеб браузъра, не изпращайте туитове, докато се играе ръка, и съсредоточете цялото си внимание върху играта на масата, доколкото това е възможно. Това може да разделителната линия между печалбата и загубата.

Играете твърде много ръце

Успешните играчи на покер в турнири с истински пари и в кеш игри изиграват едва между 18% и 26% от ръцете си. Това означава, че най-добрите играчи фолдват много по-често, отколкото колват или трибетват. Ако не правите като тях, значи веднага трябва да коригирате тази грешка. В случай че играете твърде много ръце, неминуемо ще участвате в потове, в които противниците ви имат предимство или дори са напълно доминирани от тях. Една от най-честите причини за това е колване на рейз със слаби аса. Асо, което има кикър по-слаб от асо-вале, често ще бъде доминирано, когато е изправено срещу рейз. Асото губи предимството си и вероятно ще загубите голяма сума, ако нямате дисциплината да фолднете силен чифт. Много лесно може да избегнете подобни ситуации. Опитвайте се да колвате рейз с малки чифтове и поредни карти от една и съща боя, вместо със средно силни аса.
Като цяло играйте по-консервативно, за да не попадате в ситуации, в които може да сте доминирани от противниците си, и участвайте само когато има по-висока вероятност да имате най-добрата ръка. Рейзвайте само със силни ръце като A-T+, K-J+ и Q-T от една боя или по-силни. Въпреки че и на този стил на игра може успешно да се противодейства от опитни противници (те ще започнат да фолдват слабите си ръце, когато рейзвате, и няма да ви дават възможност да се възползвате от силни карти), това значително ще подобри вашата игра и ще ви предпази от безсмисленото губене на чипове в резултат от участие в твърде много потове със слаби ръце.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Хазартът е забранен за непълнолетни лица под 18 години. Ако чуствате, че имате проблем с хазарта и желаете помощ, Ви молим да се свържете със следните организации.